Serdecznie witamy w firmie Eksel 2, rodzinnym przedsiębiorstwie, którego historia sięga 1992 roku. Wtedy to nasz zakład produkcyjny zaczęły opuszczać pierwsze serki Fromage w kilkunastu smakach oraz serki smażone stanowiące dziś trzon naszej produkcji.
Po upływie pierwszych lat działalności, wraz ze wzrostem produkcji, przed firmą stanęła konieczność zwiększenia powierzchni zakładu, a co za tym idzie zakupu nowego budynku produkcyjnego zlokalizowanego poza centrum miasta, na nieskażonym obszarze wiejskim.
Z początkiem XXI wieku, w obliczu zbliżającego się wejścia Polski do struktur unijnych i chęcią rozwijania firmy, konieczne stało się sprostanie wszelkim wymaganiom weterynaryjnym. W ślad za tym w 2002 roku rozpoczęto modernizację zakładu. Został on rozbudowany, a kolejne inwestycje sprawiły, że spełnia on wymogi krajowe i europejskie w zakresie norm sanitarnych i weterynaryjnych co z kolei umożliwia współpracę z kontrahentami z terenu Unii Europejskiej.
Wdrożony został również system HACCP, a obowiązujące i ściśle przestrzegane zasady dobrej praktyki (GMP) i higieniczne (GHP) gwarantują bezpieczeństwo zdrowotne żywności podczas jej produkcji i dystrybucji. Nadrzędnym celem naszej działalności jest zapewnienie bezpieczeństwa i zadowolenia Klienta.
Wraz z podnoszeniem standardów higienicznych, zwiększaliśmy obszar działania skupując dwóch konkurencyjnych producentów sera smażonego z województwa kujawsko-pomorskiego; Przedsiębiorstwa Romę i MN, których Klienci dzięki zachowanym szatom graficznym, wciąż bez trudu odnajdują tak dobrze im znane produkty na półkach sklepowych.
Dość samozachwytu! Jako że skromność leży w naszej naturze, dokładamy wszelkich starań by to nasze produkty same się wybroniły na rynku, a dzięki wieloletniemu postępowaniu fair play nasi kontrahenci mogli mówić o naszej współpracy tylko w dobrych słowach.